Tava e dukagjinit me domate jeshile
Përbërësit:
- 1 kg domate jeshile
- 2 qepë
- 2 speca jeshile
- 400 gr ajkë kosi
- 100 ml pana
- Vaj ulliri
- Kripë, piper
Përgatitja:
Presim domatet jeshile në kubikë mesatare dhe i vendosim të zbuten në ujë të nxehtë. Në një tenxhere me pak vaj ulliri kaurdisim qepët të prera në kubikë, më pas shtojmë specat dhe vazhdojmë kaurdisjen për 6 minuta. E largojmë tenxheren nga zjarri, shtojmë domatet jeshile, 1 lugë kripë, piper të zi dhe piper të kuq pluhur. I trazojmë që shijet të unifikohen dhe në fund shtojmë ajkën e kosit dhe panën. E kalojmë gatimin në një tavë dheu dhe e vendosim në furrë në temperaturën 250 gradë Celsius derisa sipërfaqja të marrë ngjyrë.