Tavë dheu me gjizë dhe mish viçi
Përbërësit:
- 400 gr mish viçi
- 400 gr gjizë dele (ose gjizë e thatë)
- 1 kokërr qepë e madhe
- 2 thelpinj hudhër
- 60 gr miell misri
- 4 lugë gjelle salcë domatesh
- 4 lgj vaj ulliri
- Spec i kuq i bluar
- Nenexhik i thatë
- Kripë dhe piper i zi
Përgatitja:
Në një tigan të thellë ngrohim vajin e ullirit dhe kaurdisim qepën dhe hudhrën në nxehtësi mesatare derisa të zbuten e marrin ngjyrë të artë. Hedhim mishin e viçit, rritim pak nxehtësinë dhe e skuqim derisa të marrë ngjyrë kafe të errët. E kriposim lehtë dhe shtojmë piperin e zi, specin e kuq, nenexhikun dhe salcën e domates. Ulim nxehtësinë dhe e lëmë mishin e grirë të gatuhet bashkë rreth 10 minuta që shijet të lidhen. Ndërkohë përziejmë miellin e misrit me pak ujë të ftohtë për të mos krijuar kokrriza dhe e shtojmë ngadalë, duke e përzier vazhdimisht derisa masa të trashet. Shtojmë gjizën, e përziejmë lehtë që të shpërndahet pa u prishur struktura e saj. E lëmë për 5 minuta derisa të krijohet një krem i trashë e i njëtrajtshëm.
Komente
