Receta

Tavë kosi nga Valbona Lavdari

6 Qershor, 11:17| Përditesimi: 6 Qershor, 11:19

  • Share

Tavë kosi

Përbërësit:

  • 1 kg mish qingji
  • 80 gr gjalpë
  • 1 lugë gjelle miell
  • 1 lugë çaji kripë
  • 1/2 lugë çaji piper i zi
  • 4 kokrra vezë
  • 1 litër kos
  • 2-3 thelpinj hudhër (opsionale)
  • Pak vaj ulliri

Përgatitja:

Shpëlajmë mishin dhe e thajmë mirë me letër kuzhine. E lyejmë me pak kripë, piper dhe vaj ulliri dhe e vendosim në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 45 minuta, derisa të skuqet dhe të zbutet mirë. Ndërkohë në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe kaurdisim miellin në zjarr mesatar derisa të marrë ngjyrë të artë. E lëmë të ftohet pak dhe më pas rrahim vezët me pak kripë, shtojmë kosin dhe pak hudhër të shtypur. E përziejmë masën e kosit me miellin e skuqur ngadalë që të mos bëhet me kokrriza. Nxjerrim mishin nga furra, hedhim mbi të masën me kos duke e përhapur njëtrajtshëm. E vendosim tavën e kosit në furrë për 40-45 minuta në 180°C derisa të formohet një kore e artë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Shqipëria barazoi me Serbinë, sa shanse ka për të shkuar në Botëror?