Receta

Tavë me kungulleshka, proshutë dhe djathë nga zonja Albana

27 Qershor, 11:39| Përditesimi: 27 Qershor, 11:40

  • Share

Tavë me kungulleshka, proshutë dhe djathë

Përbërësit:

  • 60 gr gjalpë
  • 3 kungulleshka
  • 4 vezë
  • 100 gr kos
  • 200 gr proshutë
  • 120 gr djathë kaçkavall ose mozzarella
  • 1 qepë e vogël
  • 2 domate (opsionale)
  • Kripë, piper

Përgatitja:

Në një enë të madhe përziejmë vezët me gjalpin e butë, kosin, kripën dhe piperin. I rrahim mirë derisa të formohet një masë kremoze. Shtojmë proshutën të prerë në copa të vogla dhe djathin e grirë. Qërojmë dhe grijmë kungulleshkën në shirita të hollë, gjithashtu dhe qepën. I shtojmë të gjitha në përzierje dhe i trazojmë mirë. I hedhim në një tavë të lyer me vaj ose të shtruar me letër pjekjeje. Mund t’i vendosim sipër edhe feta domate për një pamje të bukur. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për 35–40 minuta, derisa sipërfaqja të marrë ngjyrë të artë.

Këshilla nga Albana: Shijon shumë si e ngrohtë ose e ftohtë. Mund ta përgatitësh edhe në forma të vogla për servirje individuale. Për një variant më të lehtë, përdor djathë light dhe kos pa yndyrë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Rreziku për aksidente, a duhet ndaluar përdorimi i monopatinave?