Tavë me patate dhe lulelakër
Përbërësit:
600 gr patate
600 gr lulelakër
3 kokrra vezë
150 gr kos
150 gr qumësht
1 lugë gjelle miell
4 qepë të njoma
2 thelpinj hudhër
1/2 tufë majdanoz
kripë , piper të zi, arrëmoskat
3 lugë gjelle vaj dhe 100 gr djath të verdhë që shkrin
Përgatitja:
Vendosim në zjarr një tenxhere me ujë të valojë, qërojmë patatet dhe I presim ato në feta I ziejmë për 7-8 minuta I kullojmë dhe I shtojmë si bazë në një tepsi të lyer me vaj. Po ashtu pasi kemi ndarë lulelakrën në boçe të vogla e shpëlajmë atë mirë dhe I vendosim dhe lulelakër të ziejë vetëm për 5 minuta.
Ndërkohë në një tas rrahim vezët, kos, qumësht, vaj, miellin, hudhrat të shtypura, mnajdanozin e grirë imët. ( Sipas dëshirës mund të shtoni dhe djath ose gjizë. Mbi patate shpërndajmë pak qepë të njoma ( bishtat) të prerë hollë diagonal dhe mbi të spërkatim pak patatet me salcën me vezë që përgatitëm. Kullojmë lulelakrën dhe e shpërndajmë mbi patatet I nivelojmë ato përsëri shpërndajmë qepë të njoma të prera dhe mbulojmë komplet sipërfaqen me salcën e përgatitur. Vendosim tepsinë në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius për 20 minuta. Më pas shtojmë djathin e verdhë dhe e vëmë në furrë dhe 10 minuta të tjera.