Tavë me patate, domate dhe krem djathi
Përbërësit:
Për bazën me patate:
- 3-4 patate mesatare
- 1 kokërr vezë
- 2 lugë gjelle miell
- 1 lugë çaji vaj ulliri
- Kripë, piper
Për mbushjen:
- 3 lugë gjelle krem djathi
- 1 kokërr vezë
- 2 domate të vogla
- 100 gr djathë i grirë
- 1 tufë majdanoz
- Pak vaj ulliri për lyerje
Përgatitja:
Fillimisht përgatisim bazën me patate. Qërojmë dhe grijmë patatet në rende dhe më pas kullojmë lëngun e tepërt. Përziejmë patatet e grira me vezën, miellin, kripën dhe piperin. Lyejmë një tavë ose tigan me vaj ulliri dhe shtrijmë masën e patates në formën e një pete të rrumbullakët duke e spërkatur me kripë dhe piper të kuq. E pjekim në furrë të parangrohur në 200°C për 15-20 minuta, derisa të marrë një ngjyrë të artë. Më pas rrahim vezën me kremin e djathit dhe e hedhim sipër shtresës së patates. Vendosim fetat e domates dhe e spërkatim me djathin e grirë. E rivendosim përsëri në furrë dhe për 10 minuta derisa veza dhe djathi të mpiksen. Pasi t'a nxjerrim nga furra, e spërkatim sipër me majdanozin e grirë dhe pak vaj ulliri.