Tavë me plëndës
Përbërësit:
- 1.5 -2 kg plëndës
- 2 qepë të thata
- 2 lgj miell
- 2 lgj uthull
- 2 lgj salcë koncentrat
- 1 lgj gjalpë
- Kripë, nenexhik
- Piper i kuq i embël
Përgatitja:
Pasi kemi larë plëndësin e vendosim të ziejë. E lemë të ftohet dhe e presim në rripa ose pjesë të vogla. Kaurdisim qepën e grirë me yndyrë në një tigan. Kur shikojmë që zbardhet shtojmë pak miell, e kaurdisim 3 minuta shtojmë piperin e kuq, kripën dhe piperin e zi me uthullën. Shtojmë nga lëngu i plëndësit që kemi zjerë dhe e lemë derisa të lidhet. E kalojmë në tavë në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 25 minuta.
Komento