Tavë me qefull dhe qepë në furrë nga zonja Vjollca

8 Dhjetor 2020, 10:53| Përditesimi: 8 Dhjetor 2020, 10:54

  • Share

Tavë me qefull dhe qepë në furrë

1.2 kg peshk

800 gr qepë të thata

2 filxhanë kafe vaj

2 kokë hudhra

1 filxhan çaji pure domate

1 lugë çaji sheqer

kripë dhe piper të zi

2 gjethe dafinë

2-3 lugë gjelle uthull

1/2 gotë verë të bardhë

pak miell për pudrosjen e peshkut

2 lugë gjelle majdanoz I grirë

Përgatitja:

Presim peshkun. Qepët I presim më katërsh. Huhdrat I presim vetëm pak në majë dhe tek bishti. Peshkun e pudrosim pak me miell dhe e skuqim. Në tiganin e peshkut shtojmë pak vaj dhe sheqer, 150 ml ujë. I lëmë qepët të vlojnë dhe shtojmë pak uthull e mjadanoz. Vnedosim qepën në një tavë, shtojmë në të dafinë. Vendosim copat e peshkut dhe më pas spërkatim me pak verë. vendosim tavën në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për 20-25 minuta.

D.M./ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?