Tavë me spinaq, kos dhe vezë
Përbërësit:
- 500 gr spinaq
- 3 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 qepë mesatare
- 3-4 vezë
- 400 ml kos natyral
- 2 lugë gjelle miell
- 1 lugë çaji kripë
- Pak piper i zi
- Pak gjalpë për tavën
- Djathë i bardhë i thërrmuar
Përgatitja:
Në një tigan kaurdisim qepën me vaj ulliri derisa të zbutet. Shtojmë spinaqin dhe e kaurdisim për disa minuta derisa të ulë vëllimin dhe të avullojë lëngu. Në një enë rrahim vezët me kripë dhe piper. Shtojmë kosin dhe miellin, i përziejmë mirë derisa të krijohet një masë homogjene pa kokrriza. Shtojmë spinaqin e ftohur pak në përzierjen me kos dhe vezë. Lyejmë tavën me pak gjalpë, hedhim përzierjen në tavë dhe nëse dëshirojmë shtojmë pak djathë të bardhë sipër. E vendosim në furrë të parangrohur në 180°C për 35-40 minuta, derisa sipërfaqja të marrë ngjyrë të artë.
Këshilla nga Albana: Mund të shtoni pak kopër të freskët ose nenexhik për aromë. Kjo tavë shoqërohet shumë mirë me një sallatë të freskët dhe një gotë dhallë.
Komente
