Tavë në shtrat pureje me mish pule
Përbërësit:
- 4 patate
- 1 lgj gjalpë
- 2 lgj djathë kaçkavall
- Qumësht sa të marrë pureja
- 2 gjoks pule
- 1 spec jeshil
- 1 spec i kuq
- 1 qepë
- 2 lgj salcë
- 4 lgj djathë pice
- ½ tufë majdanoz
- Koncentrat perimesh
- Piper i zi, piper i kuq
- Kripë, arrë moskat
Përgatitja:
Pasi i kemi larë mirë vendosim patatet të ziejnë në ujë të bollshëm me kripë. Më pas i qërojmë dhe realizojmë purenë duke shtuar gjalpë dhe qumësht, në fund shtojmë dhe pak djathë të grirë kaçkavall dhe arrë moskat. E vendosim purenë e patateve në një tavë duke e niveluar mirë.
Në një tigan kaurdisim qepën e grirë imët, sapo qepa të zbutet shtojmë mishin e pulës të prerë në kubikë. Vazhdojmë kaurdisjen derisa mishi të ndryshojë ngjyrë, më pas shtojmë specat, salcën e domates dhe bimët aromatike. Rregullojmë shijen me kripë, piper të zi dhe piper të kuq. Këtë masë e vendosim në tavë mbi shtresën e puresë. E nivelojmë mirë duke e spërkatur të gjithë sipërfaqen me djathë pice. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 30 minuta.