Receta

Të gatuajmë me Zonjën Vjollca: Speca të mbushur me gjizë dhe Makarona me perime/ Albani nga Tirana, fituesi i sotëm

29 Korrik 2019, 11:43| Përditesimi: 29 Korrik 2019, 12:38

  • Share

Receta e parë: Speca të mbushur me gjizë ( në furrë)

Përbërësit:

6 speca të kuq

300 gr djathë të bardhë ose gjizë

1 kokërr vezë

50 gr arra

2 gjethe dafine

4 lugë gjelle vaj ulliri

2-3 lugë gjelle qumësht

Kripë dhe piper I zi

Majdanoz

Përbërësit:

Pastrojmë specat nga farat. Nëse specat janë të mëdhenj, i presim në gjysma. Nëse janë të vegjël, pastrojmë farat duke i bërë një prerje nga sipër.

Në një tas vendosim gjizën ose djathin e thërrmuar. Shtojmë vezën të rrahur dhe të trazuar me 2 lugë gjelle qumësht. Shtojmë 3 lugë gjelle vaj ulliri, kripë e piper të zi. Presim arrat në copëza të vogla dhe i kaurdisim në tigan, pa yndyrë, deri sa të zverdhen. (Mund të përdorim disa stika pishe ose fara luledielli). I shtojmë në tas, i trazojmë dhe mbushim specat. Lyejmë tavën me vaj dhe vendosim specat e mbushur, vendosim në të 2 gjethe dafine. Vendosim në furrë në temperaturën 200ºC për 30 minuta.

Kjo recetë e zonjës Vjollca kushton 400 lekë dhe ishte Albani nga Tirana ai që gjeti vlerën e saktë duke u bërë fituese e vlerës 2000 lekë të reja. Ashtu si Albani edhe ju mund të bëheni fitues duke gjetur koston e saktë të recetës dhe duke telefonuar në numrin 044 400 101

Speca të mbushur me gjizë

Receta e dytë: Makarona me perime

Përbërësit:

400 gr makarona

200 gr mozzarella

200 gr domate qershi

2-3 kunguj të njomë

4 lugë gjelle vaj ulliri

1 thelb hudhër

Kripë, borzilok

Përgatitja:

Ziejmë makaronat me ujë të bollshëm me kripë. Pastrojmë kungujt dhe i presim ato në feta rrumbullake. Ngrohim tiganin e zgarës dhe pjekim kungujt në zgarë. Domatet qershi i presim më katërsh. Kthejmë kungujt dhe i pjekim mirë nga të dy anët. Vendosim domatet në një task u shtojmë borzolok të prerë me duar. Grijmë shumë hollë 1 thelb hudhër dhe e shtojmë atë tek domatet. Shtojmë kripë, vaj ulliri, mozarela dhe i trazojmë mirë. Largojmë makaronat nga zjarri. Shtojmë në tenxhere pak ujë të ftohtë dhe pasi i kullojmë i vendosim në një tas. Shtojmë mbi të domatet qershi të marinuara dhe me mozarela. I trazojmë mirë duke shtuar në fund dhe kungujt e pjekur, pak vaj e borzilok dhe i shërbejmë menjëherë.

Makarona me perime
 

/r.k./ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Fushata për 11 majin, a i besoni premtimet e partive politike?