Receta

Thjerrëza me oriz dhe domate nga zonja Albana

28 Prill, 11:27| Përditesimi: 28 Prill, 11:28

  • Share

Thjerrëza me oriz dhe domate

Përbërësit:

  • 1 filxhan çaji thjerrëza
  • 1/2 filxhan çaji oriz
  • 2-3 domate ose 1/2 filxhan salcë domateje
  • 1 qepë e vogël
  • 2 thelpinj hudhër
  • 3-4 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 lugë çaji koncentrat domateje (opsionale)
  • 1 gjethe dafine
  • 1 lugë çaji spec i kuq pluhur
  • 1 majë luge rigon ose trumzë
  • Kripë dhe piper i zi sipas shijes
  • Ujë ose lëng perimesh për zierje
  • Pak majdanoz ose kopër të freskët

Përgatitja:

Në një tenxhere ziejmë thjerrëzat në ujë të bollshëm për 15-20 minuta derisa të zbuten, por jo të shpërbëhen. I kullojmë dhe i lëmë mënjanë. Në një tenxhere tjetër, ngrohim vajin e ullirit dhe kaurdisim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë domatet e grira (ose salcën), koncentratin e domates, gjethen e dafinës, dhe i lëmë të ziejnë për 5 minuta sa të shperthejnë aromat. Më pas shtojmë orizin dhe e përziejmë mirë në salcë për 1-2 minuta. Shtojmë thjerrëzat e ziera, hedhim ujë të ngrohtë ose lëng perimesh (rreth 2-3 herë me volumin e orizit) dhe i lëmë të ziejnë në zjarr të ulët. Rregullojmë shijen me kripë e piper dhe erëza të tjera sipas dëshirës. E lëmë gatimin në zjarr të ulët derisa orizi të jetë zbutur dhe të jetë thithur pjesa më e madhe e lëngut.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Si e vlerësoni kontratën 6 mln dollarë të PD për lobim në SHBA?