Thjerrëza të kuqe me salcë domate dhe hithër
Përbërësit:
- 1 qepë
- 2 thelpinj hudhër
- 1 degë selino
- 1 fç thjerrëza të kuqe
- 2 karrota
- 2 lgj qiqra
- 2 lgj makarona të vogla
- 1 dorë hithra
- 1 domate në rende
- Vaj ulliri /gjalpë
- Kripë, piper
Përgatitja:
Kaurdisim qepën e grirë shumë imët me 2 thelpinj hudhër të shtypur. Pasi qepa të jetë zbutur shtojmë selinonë dhe karrotat dhe vazhdojmë kaurdisjen për 3-4 minuta. Më pas shtojmë thjerrëzat e kuqe, domaten të grirë në rende, qiqrat e ziera paraprakisht, makaronat e vogla dhe hithrën. Shtojmë buljon ose ujë dhe e lemë të gatuhet në temperaturë mesatare. Në fund rregullojmë shijen me kripë, piper dhe bimë aromatike sipas dëshirës.