Tiramisù
Përbërësit:
- 1 kokërr vezë
- 2 të verdha veze
- 6 lugë sheqer
- 250 gr maskarpone
- 4 filxhan me kafe të ftohtë
- 200 gr biskota savoiardi
- 1 lugë kakao
Përgatitja:
Për të përgatitur tiramisù fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve. Në një tas bashkojmë tre të verdhat e vezëve me sheqerin dhe maskarponen. Të bardhën e një veze e rrahim sa të bëhet një shkumë kompakte. Ndërkohë në një enë tjetër përziejmë të verdhat e vezëve me sheqerin dhe maskarponen sa të formohet një masë kremoze dhe homogjene.
Me ndihmën e një luge druri bashkojmë kremin me të bardhën e vezës. Në një pjatë hedhim kafen e ftohtë dhe lagim biskotat savoiardi. Biskotat e lagura i vendosim në tavë duke formuar shtresën e parë me biskota.
Mbi biskotat hedhim gjysmën e kremit me maskarpone dhe e nivelojmë. Shtojmë mbi kremin një shtresë tjetër me biskota savoiardi të lagura me kafe. Mbi to shtojmë kremin e mbetur.
Në fund me ndihmën e një site hedhim kakaon mbi shtresën e kremit. Përpara se ta shërbejmë duhet ta vendosim të paktën një orë në frigorifer.