Tradita çame, Të brendshme qengji me miell misri nga zonja Albana

8 Mars 2023, 11:52| Përditesimi: 8 Mars 2023, 11:54

  • Share

Të brendshme qengji me miell misri

Përbërësit:

  • Të brendshmet e qengjit
  • 1 palë zorrë
  • 1 qepë e thatë
  • 3 fç miell misri
  • 5 fç buljon i të brendshmeve
  • 3 lgj gjalpë i tretur
  • Nenexhik
  • Kripë, piper

Përgatitja:

Pasi i kemi larë zorrët i kemi zjerë dhe më pas i kemi prerë imët. Të brendshmet i vendosim të ziejnë për 10 minuta duke larguar shkumën.

Me pak vaj ulliri dhe gjalpë kaurdisim qepën derisa të zverdhet. Shtojmë të brendshmet, i trazojmë me qepën me lugë druri. Më pas shtojmë dhjozmën, kripën, piperin dhe lëngun e të brendshmeve. I lemë të marrin valë dhe më pas shtojmë miellin derisa lëngu të përthithet. E vendosim në pjatë lugë-lugë dhe sipër shtojmë gjalpë të tretur.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?