Trahana me vezë në furrë
Përbërësit:
- 5 vezë
- 200 gr trahana
- 1 lugë gjelle kripë
- 1 lugë gjelle sheqer ose mjaltë
- 1 litër qumësht të vakët
- 50 ml vaj ulliri
- 2 qepë të freskëta
- 1 domate e grirë imët
- 150-200 gr djathë i bardhë
Përgatitja:
Në një enë hedhim trahananë dhe e përziejmë me qumështin e vakët. E lëmë 15 minuta që të zbutet dhe të shkrihet. Më pas shtojmë kripën, sheqerin ose mjaltin, vajin e ullirit, qepët e grira dhe domaten. Thyejmë vezët dhe i përziejmë mirë me përbërjen. Në fund shtojmë djathin e thërrmuar dhe e përziejmë lehtë. Hedhim masën në tavë të lyer me pak vaj dhe e vendosim në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 45 minuta, derisa të marrë ngjyrë të artë sipër.
Komente
