Trahanik me djathë
Përbërësit:
- 2 filxhanë çaji trahana qumështi
- 2 filxhanë çaji ujë
- 2 filxhanë çaji qumësht
- 1 vezë e plotë
- 1 e verdhë veze
- 200 gr djathë të bardhë
- 1 lugë çaji sodë
- 1 lugë çaji kripë
- 2 lugë supe gjalpë
Përgatitja:
Vendosim në zjarr një tenxhere ku hedhim ujin, qumështin, kripën dhe gjalpin. Kur fillon të ngrohet, e heqim nga zjarri dhe hedhim trahananë duke e trazuar me një lugë druri. Copëtojmë djathin, rrahim vezën dhe sodën me pak ujë dhe ia hedhim masës duke e përzier mirë. Ndërkohë kemi ndezur furrën dhe kemi lyer tavën me pak gjalpë. Hedhim masën në tavë dhe e sheshojmë me lugë. Përsipër i hedhim një të verdhë veze të rrahur me pak qumësht dhe vaj. E vendosim trahanikun në furrë për ta pjekur në 180 gradë, për 45-50 minuta.
Komente
