Receta

Trileçe nga zonja Albana

17 Shtator, 12:25| Përditesimi: 17 Shtator, 12:27

  • Share

Trileçe

Përbërësit:

Për pandispanjën:

  • 7 vezë (temperaturë ambienti)
  • 7 lugë sheqer
  • 10 lugë miell
  • 1 lugë kafe sodë buke
  • 1 bustinë vanilje

Për shurupin me qumësht:

  • 600 ml qumësht
  • 500 ml pana ëmbëlsire
  • 400 gr qumësht të kondensuar
  • 400 gr karamel

Përgatitja:

Fillimisht përgatisim pandispanjën. Në një tas të madh rrahim vezët me mikser së bashku me sheqerin derisa të bëhet një krem i plotë dhe i dendur. Shtojmë sodën e bukës dhe vaniljen. Shtojmë miellin të situr pak nga pak, duke e përzier lehtë me spatul që masa të mos ulet. Lyejmë një tavë me vaj, shtrojmë letër furre në fund dhe hedhim masën e pandispanjës. E vendosim në furrë të parangrohur në 170 °C për 45 minuta. Përgatisim paraprakisht 400 gr karamel dhe shtrojmë një shtresë në fund të tavës ku do bëhet montimi i trileçes. Pasi pandispanja të jetë pjekur, e lëmë të ftohet pak, pastaj e kthejmë në anën tjetër mbi karamel. E shpojmë butësisht me pirun. Përziejmë tre llojet e qumështit dhe i hidhim ngadalë mbi pandispanjë sa është ende e vakët. E lëmë 10 minuta që të përthithet dhe më pas e vendosim në frigorifer për rreth 5 orë.

Këshilla nga Albana: Për një shije më intensive, mund të shtoni pak lëkurë portokalli të grirë në masën e pandispanjës ose një majë kripë në karamel.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Shqipëria hap tjetër grupkapitull me BE-në, si iu duket ritmi i negociatave?