Turli me mish të grirë në furrë
Përbërësit:
400 gr mish të grirë
2 qepë mesatare
4 patate
4 speca
2 patëllxhanë
4 domate mesatare
6 thelpinj hudhra
kripë dhe piper të zi
1 lugë çaji piper të kuq
1 lugë çaji kumin
trumzë ose rozmarinë
1 filxhan kafe vaj ulliri
1 filxhan çaji pure domate
1 filxhan çaji ujë
Përgatitja:
I presim të gjitha perimet në kubikë të vegjël me brinjë 1 cm. I vendosim në një tepsi mesatare së bashku me mishin dhe kripë, piper të zi dhe erzat, vaj. I përziejmë me duar mirë I nivelojmë në tepsi. Në një tas përziejmë pure domate ose 1 lugë gjelle salcë koncentrat, 1 filxhan çaji ujë I përziejmë dhe e shpërndajmë mbi përbërësit që niveluar në tepsi. Lagim me ujë një letër pjekje dhe e shtrydhim e mbulojmë tavën dhe e vendosim atë në furrë në temperaturë 200 gradë Celsius për 40 minuta. E nxjerrim kur në tepsi të jetë përthithur komplet lagështirën. E servirim të ngrohtë.