Receta

Turli me thjerrza dhe perime nga zonja Vjollca

31 Maj 2021, 11:13| Përditesimi: 31 Maj 2021, 11:17

  • Share

Turli me thjerrza dhe perime

Përbërësit:

400 gr mish pule

1 gotë thjerrza

4 lugë gjelle vaj ulliri

3 karrota të vogla

4 thelpi hudhra

1 tufë qepë të njoma ( 6 copa)

3 patate

4 domate të vogla

1 lugë gjelle salcë

50 gr pure domate

2 lugë gjellle lëng limoni

kripë dhe piper të zi 

1 lugë kafe piper të kuq dhe 1 lugë kafe kurkum

1 lugë kafe xhinxher dhe 1 tufë majdanoz

1 litër lëng pule dhe 2 speca jeshil dhe 2 speca të kuq

Përbërësit:

Vendosim mishin dhe kaurdisim dhe shtojmë ujë të nxehtë të ziejë. Fillimisht shpëljmë thjerrzat dhe I vendsoim në një tenxhere me 3 gota ujë dhe I lëmë në zjarr mesatar të ziejnë për 20-25 minuta. Ndërkohë në një tigan të thellë në 4 lugë gjelle vaj ulliri kaurdisim karrotat të rpera në kubikë të vegjël rreth 1 cm I kaurdisim sëbashku deri sa volume I qepëve të ulet, patatet në kubikë 1 cm I përziejmë sëbashku dhe domatete në kubikë dhe 1 lugë gjelle salcë dhe 50 gr pure domate dhe 2 lugë gjelle lëng limnoi dhe erzat, thjerrzat e gatuara dhe 1 litër lëng perimesh ose pule, kripë dhe 2 speca jeshil, 2 speca të kuq e lëmë turlinë të ziejnë ën fund shtojmë mish pule të copëtuara dhe 1 tufë majdanoz të grirë e lëmë të zeijë 15 minuta dhe e sërvirim.

 

MC//ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?