Turli me thjerrza dhe perime
Përbërësit:
400 gr mish pule
1 gotë thjerrza
4 lugë gjelle vaj ulliri
3 karrota të vogla
4 thelpi hudhra
1 tufë qepë të njoma ( 6 copa)
3 patate
4 domate të vogla
1 lugë gjelle salcë
50 gr pure domate
2 lugë gjellle lëng limoni
kripë dhe piper të zi
1 lugë kafe piper të kuq dhe 1 lugë kafe kurkum
1 lugë kafe xhinxher dhe 1 tufë majdanoz
1 litër lëng pule dhe 2 speca jeshil dhe 2 speca të kuq
Përbërësit:
Vendosim mishin dhe kaurdisim dhe shtojmë ujë të nxehtë të ziejë. Fillimisht shpëljmë thjerrzat dhe I vendsoim në një tenxhere me 3 gota ujë dhe I lëmë në zjarr mesatar të ziejnë për 20-25 minuta. Ndërkohë në një tigan të thellë në 4 lugë gjelle vaj ulliri kaurdisim karrotat të rpera në kubikë të vegjël rreth 1 cm I kaurdisim sëbashku deri sa volume I qepëve të ulet, patatet në kubikë 1 cm I përziejmë sëbashku dhe domatete në kubikë dhe 1 lugë gjelle salcë dhe 50 gr pure domate dhe 2 lugë gjelle lëng limnoi dhe erzat, thjerrzat e gatuara dhe 1 litër lëng perimesh ose pule, kripë dhe 2 speca jeshil, 2 speca të kuq e lëmë turlinë të ziejnë ën fund shtojmë mish pule të copëtuara dhe 1 tufë majdanoz të grirë e lëmë të zeijë 15 minuta dhe e sërvirim.