Turshi me pomodor, qepë dhe karrota
Përbërësit:
- 800 gr pomodor
- 2 qepë
- 2 karrota
- 1 lgj kripë
- 3-4 kokrra bahar
- 3-4 kaperi
- 1 lgj uthull për çdo kavanoz
- Gjethe dafine
Përgatitja:
Presim qepët në gjysmëhëne dhe i vendosim në kavanoz. Presim në disqe karrotat dhe i vendosim si shtresë e dytë, shtojmë kaperi, gjethe dafine, hudhër dhe më pas një shtresë pomodor që i kemi prerë kryq tek maja. Vendosim sërish qepë dhe karrota. I mbushim me ujë kavanozët dhe hedhim nga një lugë uthull. Mbyllim kapakun dhe i vendosim kavanozët në tenxhere me ujë, ku poshtë kemi vendosur një pecetë. I lëmë 1 orë të vlojnë dhe më pas i lëmë në errësirë të kthyera mbrapsht.
Komente
