Receta

Të gatuajmë me Zonjën Vjollca/ Bullgur me patëllxhanë dhe Tavë me karkaleca

14 Dhjetor 2018, 10:30| Përditesimi: 15 Dhjetor 2018, 09:23

  • Share

Receta e parë: Bullgur me patëllxhanë

Përbërësit

1 gotë bullgur

1 lugë gjelle vaj ulliri

1 kokërr qepë

1 patëllxhan

¼ spec i kuq

Borzilok i freskët

1 lugë çaji gjalp

Kripë

Pak sheqer

2 gota ujë i zier

Përgatitja:

Lajmë dhe presim patëllxhanin në kubikë me brinjë 1 cm. i spërkatim me pak kripë dhe i vendosim kubikët në ujë me kripë për 15 minuta.  I thajmë dhe i skuqim me pak vaj. I largojmë nga tigani dhe i lëmë mënjanë.

Në tenxhere vendosim vajin e ullirit e gjalpin. Pasi të ketë shkrirë gjalpi vendosim qepën e specin dhe i kaurdisim mirë. Shtojmë bullgurin e trashë , kripë, patëllxhanët e skuqur , pak sheqer, borzilok dhe 2 gota ujë të valuar. Pasi të vendosim kapakun, e lëmë të ziejë për 15 minuta. Pasi bullguri të ketë zier e lëmë për 20 minuta të pushojë dhe më pas e servirim.

Receta e dytë: Tavë me karkaleca

Përbërësit:

400 gr karkaleca

2 thelpinj hudhër

250 gr kërpudha

2 speca jeshil

2 domate mesatare

1 lugë gjelle gjalp

1 lugë gjelle vaj ulliri

Kripë dhe piper i zi

Trumzë + dafinë

2 lugë gjelle majdanoz i grirë hollë

40 gr djath që shkrin

Përgatitja:

Në një tigan vendosim gjalp dhe vaj dhe kalojmë në to karkalacat për 3 minuta deri në momentin që lëshojnë ngjyrë. Në po atë yndyrë shtojmë hudhrat e kërpudhat. Sapo ato të ulin volumin, shtojmë specat e prerë në ngjyra, kripë e piper të zi, domatet, gjethe dafine e trumzë. E lëmë për 5 minuta duke shtuar dhe karkalecat, majdanozin e grirë hollë. E shtrojmë në tavë, e spërkatim sipër me djath që shkrin dhe e vendosim në furrë në temperaturën 180ºC për 10 minuta deri sa djathi të shkrijë.

/b.ha./ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    A e keni vendosur se për kë do të votoni më 11 maj?