Lulelakër me brokoli në furrë
Përbërësit:
1.2 kg lulelakër plus brokoli
150 gr djathë emental (me feta të holla)
3 lugë gjelle parmixhan i grirë
Beshamel:
60 gr gjalp
60 gr miell
60 ml qumësht
Arrëmoskat
Kripë dhe piper i zi
Përgatitja:
Vendosim lulelakrën në avull për 15 minuta ose në zierje për 5-6 minuta të ndara në lule të mëdha.
Brokolin 3 minuta më pak. Në një tenxhere grijmë gjalp, miell, i përziejmë derisa mielli të zbardhet. Shtojmë gradualisht qumështin e ngrohtë duke e trazuar vazhdimisht derisa të na formohet salca beshamel jo shumë e trashë. Shtojmë kripë, piper dhe arrëmoskat.
Në një tepsi fillimisht spërkasim 2-3 lugë beshamel. Vendosim lulelakrën dhe brokolin të alternuar. .
E spërkatim me pak kripë. E mbulojmë me feta djathi emental e më pas me beshamel. E spërkatim me parmixhan dhe e vendosim në furrë në temperaturë 200 gradë për 15 minuta.