Përmbajtja
4 patëllxhanë
500 gr gjizë pa kripë
400 gr salcë domate
8-10 fetë djath mozzarella
50 gr djath kaçkavall të integruar
Majdanoz ose borzilok
Kripë dhe piper i zi
Përgatitja
Lajmë dhe thajmë patëllxhanët, e më pas i presim ato në feta të holla dhe i spërkasim me pak kripë. Pasi nxjerrin lëngun, i thajmë mirë dhe i pudrosim me pak miell , i skuqim nga të dy anët deri sa të zverdhen pak.
Vendosim gjizin në një tas dhe shtojmë në të kripë, piper të zi e majdanoz të grirë hollë, dhe të gjitha këto i përziejmë mirë.
Vendosim në çdo fetë patëllxhani gjizë, duke e hapur atë në të gjithë sipërfaqen. Kështu vazhdojmë me të gjitha fetët e patëllxhanit.
Shtojmë në tepsi një shtresë me salcë dhe vendosim patëllxhanët role duke mbushur komplet tavën.
Përsëri mbi patëllxhanë shpërndajmë pak salcë dhe në fund vendosim fetat e mozzarelës. Vendosim tavën në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për 25 minuta.
Receta e dytë : Petulla me kos për mëngjes
Përbërësit
1 kokërr vezë
150 gr kos
1 lugë çaji kripë
150 ml ujë
350 – 400 gr miell
¼ lugë kafe kripë
2 lugë gjelle qumësht
Vaj për skuqje
Përgatitja
Vendosim miellin në një tas duke lënë një dorë mënjanë. Hapim një gropë në mes dhe hedhim vezën e plotë , kosin kripë dhe i përziejmm pak. Pa shtuar miellin shtojmë ujin dhe i përziejmë përsëri. Shpërndajmë një majë luge kafe sodë buke në miell dhe përziejmë masën e lëngshme duke shtuar ngadalë pjesën e mbetur të miellit . e përziejmë të gjithë masën duke shtuar në fund 2 lugë gjelle qumësht. E trazojmë brumin mirë deri sa shohim që ai të jetë lidhur mirë ( një brum jo shumë i fortë, por jo shumë i hollë). E lëmë të pushojë për 10 minuta.
Nxehim vajin dhe me ndihmën e 2 lugëve çaj formojmë petullat jo shumë të mëdha me qëllim që të piqen shpejt dhe të mbeten të verdha. I shoqërojmë me djath , reçel ose mjaltë.
Ju bëftë mirë!