Udhëtim në veri të Tiranës dhe ndalesë në zonën e Zall Herrit, ku tani, në stinën e vjeshtës, fermerët e vreshtave sipas një tradite qindravjeçare, e nxjerrin rakinë me kazanë bakri dhe me dru zjarri.
Për ‘Veri Jug’ në Report Tv, agronomi Ibrahim Rrasa rrëfen historinë dhe traditën artizanale të nxjerrjes së rakisë dhe të verës në kantina të vogla popullore, duke pritur të festojnë në gëzime familjare rakinë dhe verën e re.
Ndiqni 'Veri Jug' një emision nga gazetari Agim Pipa, çdo të dielë ora 13.30.
Ndalesë në kantinën e vogël popullore të vreshtarit Hamdi Guri.
Ai e nxjerr rakinë me dy kazanë bakri dhe me dy vatra zjarri me dru, sipas traditës qindravjeçare në Zall Herr.
Ibrahim Rrasa, agronom I lartë dhe përpunues rrushi, rrëfen historinë e nxjerrjes së rakisë në mënyrë artizanale dhe tradicionale prej qindra vjetësh.
Në kantinën e vogël të familjes, ai e nxjerr rakinë me kazan bakri.