Brokoli me gjizë
Përbërësit:
- 1 brokoli mesatare
- 4 kokrra vezë
- 4-5 lgj gjizë
- 3 fk vaj ulliri
- 2 thelpinj hudhër
- Kripë, piper
Përgatitja:
Ziejmë brokolin në ujë të bollshëm me kripë për 5 minuta. më pas e kullojmë dhe e kalojmë në ujë të ftohtë për të ruajtur ngjyrën.
Ndajmë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Të bardhat i rrahim marengë, më pas shtojmë të verdhat dhe pak kripë. Vazhdojmë rrahjen derisa të bëhet nje krem i kadifenjtë. Shtojmë në fund hudhrat e shtypura.
Vendosim një tigan me bazë të gjerë në sobë. E lemë të ngrohet, shtojmë pak vaj ulliri dhe vendosim brokolin të ndarë në bohçe. Shtojmë gjizën, e trazojmë dhe më pas shtojmë kremin e vezëve. Vendosim kapakun dhe e lemë derisa vezët të mpiksen.