Brokoli me qumësht dhe vezë në furrë
1 kg brokoli
1 qepë
1 spec I kuq
3 spece jeshile
2 thelpinj hudhër
3 lugë gjelle vaj ulliri
Salca
3 vezë ( të plota)
2 gota qumësht ( 400 ml)
4 lugë gjelle vaj ulliri
4 lugë gjelle miell ( 100 gr)
1 lugë çaji pluhur pjekës
1 lugë çaji kripë dhe piper të zi
2 lugë gjelle kopër të grirë
100 gr djath pice
Përgatitja:
Largojmë tiganin nga zjarri dhe I shpërndajmë mbi brokoli I përziejmë. Në një tas përgatisim slcën rrahim 3 vezë të plota, qumësht, vaj, miell, kripë, pluhur pjekës, kopër I përziejmë të gjithë këto përbërës dhe I shpërndajmë mbi brokolin duke niveluar përbërësit në tavë. në fund mbulojmë sipërfaqen e tavës me djath që shkrin dhe vendosim atë në furrë në temperaturë 190 gradë Celsius për 25 minuta. Pasi e nxjerrim nga furra e lëmë tavën ti bjeri temperatura e lartë për 10-15 minuta e më pas e presim në copa si të byrekut dhe e shërbejmë të valuar.