Makarona të mbushura me spinaq dhe rikota
Përbërësit:
600 gr spinaq ( 300 gr i ngrirë)
pak vaj ulliri
kripë
400 gr Rikota
50 gr djath parmixhano
arrëmoskat
1 vezë e plotë
300 gr makarona guackë ( conchiglioni)
2 thelpinj hudhër
400 gr pure domate star
203 gjethe borzilok i freskët
sherebel
Përgatitja:
Fillimisht pastrojmë spinaqin dhe e ziejmë për 1 minutë, e kullojmë e shtrydhim dhe e presim shumë hollë ose mund të përdorim spinaqin të ngrirë 300 gr. në një tigan ngrohim 2 lugë gjelle vaj ulliri, shtojmë në të spinaqin dhe e kaurdisim atë 2-3 minuta, rregullojmë shijen me kripë dhe piper, si dhe arrëmoskat. Në njëtas vendosim rikoën, shtojmë spinaqin, parmixhano 1/2 dhe vezën I përziejmë të gjtihë këto përbërës deri sa të lidhen bashkë, kripë, piper, arrëmoskat. Në një tenxhere me ujë të valuar, kripë, ziejmë makaronat për 7 minuta aledente, I kullojmë ato dhe shtojmë 1 lugë gjelle vaj ulliri. Në një tigan të thellë salcë ngrohim 2 lugë gjelle vaj ulliri, vendosim 2 thelpinj hudhra, shtojmë purenë e domates, borzilokun dhe e lëmë të marrë vaslë në temperaturë të ulët për 10 minuta. Largojmë hudhrat në fund. në tepsinë që do të pjekim fillimisht shtrojmë si bazë purenë e domates.
Mbushim makaronat guackë me spinaqin me rikota dhe i vendosim mbi salcën e shtruar në tepsi në fund i pudrosim në parmixhano të grirë dhe i vendosim në furrë.