Selino

Lifestyle

Ndiheni të dehidratuar? Pesë ushqime që na shuajnë etjen

4 Korrik, 22:50| Përditesimi: 4 Korrik, 23:10

  • Share

Ndërsa temperaturat rriten, ne duhet që të pimë sa më shumë ujë, si dhe lëngje. Por a e dinit se mund të rimbushni edhe lëngjet që humbni me zgjedhjet e duhura ushqimore?

Sekreti është të zgjidhni frutat dhe perimet me përmbajtjen më të lartë të ujit. Prandaj, vendosni në pjatën tuaj kastraveca, të cilët kanë deri në 95% përmbajtje uji. Në të njëjtën kohë, ato kanë përbërës anti-inflamatorë që ndihmojnë në largimin e produkteve të mbeturinave nga trupi, zvogëlojnë acarimin e lëkurës dhe gjithashtu u atribuohen vetive anti-plakje!

Selinoja është një tjetër perime që përbëhet pothuajse 95% nga uji, ndërsa tekstura e saj krokante e bën atë një meze të lehtë me pak kalori që ndihmon në nxitjen e ngopjes. Selinoja është gjithashtu e pasur me vitamina dhe minerale, duke e bërë atë një zgjedhje veçanërisht ushqyese.

Kungulleshkat, një perime verore dhe një plotësues ideal për turlin me perime në furrë, janë shumë të pasura me ujë, përmbajtja e të cilit arrin në 95%, njësoj si kastravecat.

Përveçse ofrojnë hidratim të mjaftueshëm, kungulleshkat, falë përmbajtjes së tyre në antioksidantë si beta-karoteni, konsiderohen të dobishme për lëkurën, ndërsa falë luteinës dhe zeaksantinës që përmbajnë, ato mbrojnë edhe shikimin.

Ndër frutat e verës që na shuajnë etjen, nuk mund të mungonte shalqiri! I pasur me ujë, mbi 91% të përmbajtjes së tij, por edhe me likopen, të cilit ia detyron ngjyrën e tij të kuqe, ky i fundit konsiderohet se mbron qelizat nga rrezatimi diellor dhe mbron lëkurën.

E plotësojmë listën me luleshtrydhet, të cilat i gjejmë ende në treg. Me një përmbajtje uji mbi 91% dhe të pasura me flavonoide, përbërës që konsiderohen të dobishëm për funksionin mendor, luleshtrydhet, por edhe manaferrat në përgjithësi, konsiderohen superushqime që na freskojnë dhe na sjellin dobi shëndetit tonë.

S.B/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Si e gjykoni etiketimin në Kuvend të Flamur Nokës ’media vari Kar-lo’?