Mëlçia luan një rol kyç në detoksifikim dhe tretje, kështu që mbajtja e saj e shëndetshme është absolutisht thelbësore.
Sipas ekspertëve të të ushqyerit, shmangia e alkoolit të tepërt, ushqimeve yndyrore dhe sheqernave të thjeshta është hapi i parë. Ushtrimet e rregullta dhe një dietë e shëndetshme e plotësojnë tablonë.
Shihni më poshtë ushqimet që dallohen për aftësinë e tyre për të pastruar dhe mbrojtur mëlçinë:
Të pasura me antioksidantë, boronicat mbrojnë mëlçinë nga radikalet e lira dhe kanë efekte anti-inflamatore. Studimet tregojnë se ato gjithashtu mund të kufizojnë rritjen e qelizave kancerogjene në mëlçi.
Spinaqi, lakra jeshile, rukola, brokoli, lulelakra dhe lakrat e brukselit janë plot me klorofil dhe antioksidantë, të cilët ndihmojnë në detoksifikimin dhe përmirësimin e funksionit të mëlçisë. Brokoli madje është treguar se zvogëlon rrezikun e sëmundjes së mëlçisë yndyrore.
Të pasura me likopen dhe antioksidantë, ato ndihmojnë në neutralizimin e radikaleve të lira dhe zvogëlojnë rrezikun e mëlçisë yndyrore.
Komente
