Pite me mish të grirë dhe spinaq
Përbërësit:
- 400 gr mish i grirë
- 300 gr qepë
- 200 gr spinaq
- 60 ml vaj
- 1 kg miell
- Ujë mineral sa të marrë brumi
- Kripë
Përgatitja:
Fillimisht zemë brumin me miell, kripë dhe ujë të gazuar. E lemë të pushojë për 30 minuta.
Ndërkohë kaurdisim mishin e grirë, qepën e grirë imët me kripë dhe piper të zi. Në fund shtojmë spinaqin.
Pasi brumi ka ardhur e punojmë dhe e ndajmë në kuleçë. Hapim kuleçët në formën e piteve, i mbushim dhe në fund i spërkasim me vaj. I vendosim pitet të piqen në furrë në temperaturën 200 gradë për 40 minuta. Pasi i nxjerrim nga furra bëjmë një spërkatje të lehtë me pak gjalpë të tretur dhe qumësht.