Pulë me qull dhe arra, sipas traditës nga zonja Albana

18 Maj 2023, 11:57| Përditesimi: 18 Maj 2023, 11:58

  • Share

Pulë me qull dhe arra

Përbërësit:

  • 1 pulë
  • 250 gr arra
  • 3 lgj miell gruri
  • 5 thelpinj hudhër
  • Gjalpë të freskët
  • Kripë, piper
  • Lëngu i pulës

Përgatitja:

Zjejmë pulën fillimisht me ujë të ftohtë dhe kripë.

Shtypim hudhrat me pak kripë. Kaurdisim në një tenxhere miellin me gjalpë të freskët, shtojmë arrat e grira. Gjatë kaurdisjes shtojmë hudhrat si dhe lëngun e pulës gradualisht duke e trazuar në mënyrë që mielli mos të kokrrizohet. E lëmë të marrë valë, në fund rregullojmë shijen me kripë dhe piper. Tek tava e pulës që e kemi vendosur në pjekje shtojmë qullin që të marrë një cipë të lehtë dhe të unifikohen ar

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?