Receta

Qiqra me spinaq dhe lulelakër

3 Maj 2021, 10:32| Përditesimi: 3 Maj 2021, 10:33

  • Share

Qiqra me spinaq dhe lulelakër

Përbërësit:

 spinaq i freskët

 lulelakër e gatuar në furrë me turmerik

 quinoa

ullinj

salcë krem djathi jeshile me majdanoz e kopër

Përgatitja:

Në një tas hedhim lulelakrën e bardhë I shtojmë vaj ulliri dhe tumerike dhe I vendosim në furrë. Në një tas marinojmë spinaqin me pak mustardë, vaj ulliri. Ndrësa në një tigan hedhim qiqrat duke I shtuar shumë erza, kanellë, specin e kuq të ëmbël, tumerik, kripë hudhër dhe piperi, I lëmë me vajin e ullirit derisa të bëhen kokrante. Marrim quinoa të cilën ekemi zierë më parë me ujë. Presim ullinjtë e zinj në copëza të vogla, dhe në një tas I vendosim sëbashku, të gjtihë përbërësit dhe është gati për tu servirur.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?