Burani me spinaq
Përbërësit:
- 1 kg spinaq
- 1 tufë koper
- 1 tufë majdanoz
- 1 qepë
- 1 karrotë
- 1-2 kërpudha
- 3 kokrra vezë
- Pak oriz
- Salcë
- Djathë të bardhë
- Djathë kaçkavall
- Kripë, piper
Përgatitja:
Fillimisht kaurdisim një qepë të grirë në rende me karrotën dhe kërpudhat, shtojmë pak kripë për të ndihmuar zbutjen dhe më pas të gjithë masën e kalojmë në frulatim. Vendosim në zjarr një tigan të ngrohet me vaj ulliri ku shtojmë purenë e përgatitur dhe spinaqin. Pasi spinaqi ka ulur vëllimin shtojmë orizin, pak fare salcë, koper dhe majdanoz. Rregullojmë shijen me kripë dhe piper, e kalojmë gatimin në një tavë dhe e vendosim në furrë për disa minuta. Më pas e nxjerrim tavën nga furra dhe krijojmë disa gropëza të vogla ku hedhim vezët, bëjmë një spërkatje me djathë të bardhë dhe kaçkavall të grirë. E rivendosim përsëri tavën në furrë dhe e lemë derisa të mpiksen vezët.