Receta

Të gatuajmë me zonjën Vjollca: Vezë në fole makaronash, shërbyer me spinaq dhe Fileto pule me kërpurdha dhe krem

25 Shtator 2019, 11:21| Përditesimi: 25 Shtator 2019, 12:02

  • Share

Receta e parë:  Vezë në fole makaronash, shërbyer me spinaq

Përbërësit:

-200gr makarona

-2 luge gjalp + 1 luge caji vaj ulliri

-1/2 qepë mesatare

-2 thelbi hurdhër

-500 gr spinaq

-kripë + piper të zi + arrëmoskat

-kopër + majdanoz

-1 luge miell

Përgatitja:

-Vendosim ne një tenxhere me ujë te valuar dhe kalojme spinaqin e pastruar ,e vendosim në ujë të ftohtë, e kullojmë dhe e presim vrazhdë .

-Ziejmë makaronat tagliateli ose spageti ne ujë të bollshëm dhe bëjmë sipas udhëzimit të shkruar në etiketë , I avullojmë .

-Ne 4 forma te vogla te lyera me gjalp, rrotullojme me kripë makaronat dhe I vendosim në formë . Pasi ti vendosim një vezë të bardhë dhe të verdhën ,I vendosim sëbashku.Keshtu qërojme e 4 qepë të cilat ,i vendosim në një tavë me ujë deri te 1\2 e tasit me makarona .

- I vendosim në furre, në temperaturë 180 gradë celsius për 15 minuta.

- Nderkohë në një tigan, më pak gjalp dhe vaj ulliri i kavardisim me gjalp ,me qepë dhe I mbështjellim me letër trasparente, duke I marinuar pesë herë me nga pak ujë . Shtojme 1 lugë miell dhe e trazojmë atë për ti dhëne ngjyrë + spinaqin e trazojmë per 2 minuta duke I dhenë (kripë +piper + arrëmoskat).

Sherbejmë spinaqin, si bazë në një pjatë dhe  vendosim nje fole makaronash me vezë ,në qënder të saj .  

E spërkatim me një lugë caj vaj ulliri dhe e sherbejmë të ngrohte .

Receta e dytë: Fileto pule me kërpurdha dhe krem

Përbërësit:

-3/4 fileto pule

-1/2 qepë mesatare

-2 thelbi hurdhër

-400 gr kërpurdha te freskëta 

- ½ luge limoni

-1/2 gotë vere te bardhë

-150 ml krem pana

-1 lugë vaj  + 1 lugë gjalp

- kripë + piper +2 lugë majdanoz

Përgatitja:

Lajmë filetot e pulës dhe i marinojmë ato me kripë dhe piper të zi . Hedhim në tigan (1 lugë vaj +1 lugë gjalp) dhe skuqim filetot, deri sa te arrijnë një ngjyrë te artë . I largojmë nga tigani, i vendosim në një pjatë dhe sperkatim me lëng limoni .

-Në po atë yndyrë në tigan kavardisim qepën që mezi duket hurdhërat e  coptuara , qe të behen trasparente, hedhim kërpudhat dhe vazhdojmë ti perziejmë derisa kërpurdhat të zverdhen .I skuqim me vezë pastaj i shtojmë,  pana i përziejmë dhe i lemë të marrin valë ne temperaturën mesatare . Vendosim filetot e pulës sëbashku , me kërpudhat në tigan . I vendosim kapakun dhe I lëmë të marrin vetë 5 minuta sëbashku, i shtojmë majdanoz dhe I shërbejmë menjeherë .

/b.ha./ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Programi i PS, a ju duken të realizueshme objektivat ekonomikë?