Gjatë stinës së verës duhet që të tregohet kujdes për mënyrën e gatimit dhe ruajtjes së ushqimeve për shkak të temperaturave të larta.
Ja disa këshilla që duhen pasur parasysh:
Kujdes i shtuar gjatë gatimit, ruajtes, shpërndarjes dhe konsumit të ushqimit.
Shmangia e konsumimit të mishit dhe peshkut dhe produkteve të ngjashme të papërpunuara termikisht. Shmangia e konsumimit të ushqimit që përmban vezë të freskëta, majonezë, salcat e ndryshme, etj.
Shmangia e konsumimit të djathit të freskët nga qumështi jo i pasterizuar ose zier. Nuk preferohet konsumimi i ushqimit që ka qëndruar jashtë frigoriferit për më shumë se 2 orë. Konsumoni qumësht të pasterizuar ose të zier.
Frutat dhe perimet të lahen me ujë të bollshëm. Ushqimi i mbetur të ruhet në frigorifer. Ushqimi i ngrirë i cili është shkrirë duhet të konsumohet sa më shpejt ose të hidhet dhe nuk duhet të ringrihet.