Cila është kripa më e shëndetshme në botë?/ Altin Joka: Njihuni me kripën jeshile çudibërëse që rregullon presionin e gjakut

17 Korrik, 16:48| Përditesimi: 17 Korrik, 17:00

  • Share

Në emisionin e mëngjesit “Rreze Dielli” në Report TV, nutricionisti i njohur Altin Joka, foli për atë që sot njihet si kripa më e mirë në botë, kripa jeshile.

”Kripa jeshile vjen nga një bimë që rritet kryesisht në bregdet dhe në zona ujore dhe sot përdoret në botë nga shumë shefa kuzhine, pasi ka një nivel të lartë kripe, si dhe shijen umami” tha Altini në fillim të bisedës, duke shtuar se kjo kripë dehidratohet në diell fillimisht, thahet e më pas bluhet.

”Ka pak shijen e spirulinës dhe aromës së detit, duke marrë dhe kriposjen e ushqimeve, si dhe duke shtuar vlerat ushqimore” shtoi ai. Kjo kripë në përbërjen e saj ka 8% natrium, 20 % minerale dhe 30 % fibra. Kjo kripë ka nivele të larta të vitaminës B3, Kalcium me shumicë, Jod, Kalium, Magnez me shumicë, vitaminë A dhe C.

Sipas Jokës, kjo lloj kripe është shumë e shëndetshme, pasi mineralet e saj e suportojnë nivelin e Natriumit dhe kjo kripë po të konsumohet dhe 8 gram dhe 10 gram në ditë është e shëndetshme dhe mund të kurojë dhe presionin e gjakut. Sipas Altinit, nëse njerëzit do të përdorinin herë pas herë këtë lloj kripe, do të mbanin në kontroll shumë probleme shëndetësore që mund të na shkaktohen nga prishja e balanceve trupore, gjë që na krijon problem në një moment të dytë.


Lajmi kryesor:

Altin Joka: Uji vret! Shtoni pak kripë në gotë, arsyet do ju befasojnë / Ja përse nuk duhet të konsumoni ujë të ftohtë


MC//ReportTv.al
  • Sondazhi i ditës:

    Si e vlerësoni mbylljen e TikTok në Shqipëri për një vit?